Erkki Väkiparralle urheilutoimittajien elämäntyöpalkinto
10.1.2020 20:55 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Erkki Väkiparran jääpallouran voidaan sanoa alkaneen ”Ritalan” kuopilta, jonne 1980-luvun alussa kipakoiden pakkasten ansiosta syntyi loistavat luisteluolosuhteet. Tässä tulevan jääpallovalmentajan ja –johtajan ensimmäinen valmennusryhmä. Vasemmalla seisomassa Tapio Neva, Jarno Väkiparta, isä-Erkki Janne sylissään, edessä vasemmalla Ilkka Neva, Miska Suves ja Juri Suves.

Erkki Väkiparralle urheilutoimittajien elämäntyöpalkinto

Porin Urheilutoimittajien kerho palkitsi lauantaina Puuvillassa viime vuoden parhaita porilaisurheilijoita ja myös seuratyöntekijöitä. Arvostetun Martti Laippala –elämäntyöpalkinnon sai Narukerän pitkäaikainen toimija, puheenjohtaja ja nykyinen kunniapuheenjohtaja Erkki Väkiparta. Urheilutoimittajia voi onnitella hyvästä valinnasta. Erkki Väkiparranpanos Narukerän ja porilaisen urheilun hyväksi on ollut huomattava.

Urheilu on ollut merkittävä osa Erkki Väkiparran elämää lapsesta lähtien. Parikymmentä vuotta meni jääkiekossa, huipentumana Ässissä kaksi miesten Suomen mestaruutta, yksi SM-hopea ja yksi SM-pronssi. Pääsarjaotteluita kertyi 363 ja niissä pisteitä 118+69=187. Jääkiekko jäi 1981, mutta urheilu ei. Jääpallon parissa alkoi uusi ura, jota on nyt jatkunut liki 40 vuotta. Ensin hänet nähtiin pelaajana (muun muassa 1. divisioonassa kuusi kautta, 93 maalia), sitten pelaaja-valmentajana, valmentajana, joukkueenjohtajana, hallituksen jäsenenä ja lopulta puheenjohtajana kymmenen vuotta. Vuonna 2013 hänen kutsuttiin seuran kunniapuheenjohtajaksi. Nyttemmin työ jatkuu taas hallituksessa sen varapuheenjohtajana.

Erkki oli osaltaan vaikuttamassa siihen, että Poriin saatiin iso tekojäärata (kolmas Suomessa) 1985. Hänelle kuuluu kunnia Porin ison tekojääradan olosuhteiden kehittämisestä. Kaupungin kanssa yhteistyössä hän sai aikaan, että kentälle vuonna 1995 rakennettiin suojaisa, lämmitettävä katsomo. Ruotsista saatujen vaikutteiden myötä Erkin päässä iti myös ajatus omasta seuratalosta. Kovin ponnistuksin, neuvotellen ja sovitellen, ja ennen kaikkea suurelta osin talkootyöllä talo valmistui 2005, juuri sopivasti Narukerän ensimmäiseen Porissa pelattuun jääpallofinaaliin.

Uskomaton on se työmäärä, minkä Erkki Väkiparta on tehnyt Narukerän ja Porin jääpallon hyväksi. Taloudellisesti vaikeina aikoina hän antoi seuralle pitkäaikaista korotonta lainaa, ja meni sitä rahaa juokseviin menoihin ihan suoraan Ekin omastakin taskusta. Erkki on seuratyössä ollut visionääri ja optimisti. Hänen vilpitön, positiivinen olemuksensa saa vastahakoisemmatkin ”kanssamatkustajat” mukaan vaikeisiinkin yrityksiin. Hän ei säästä itseään. Ensimmäisenä hän vetää haalarit päälleen ja kiipeää telineille, oli kysymys sitten Narukerä-talon maalauksesta tai mainosten kiinnittämisestä tekojääradalle .

Jääpalloansioistaan Erkki on nostettu Jääpallon Kunniagalleriaan numerolla 39. Hänelle on myönnetty mm. Jääpalloliiton kultainen ansiomerkki ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön ansioristi.


   
Lisää uutisia
Narukerä ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat