P21-joukkueelle kelpaa vain mestaruus
29.2.2020 11:08 Uutiset / Edustus

Nyt ostamaan Narukerän kioskista huivia ja pipoa finaaliin ennen pelin alkua.

Narukerän nuoret taistelevat Suomen mestaruudesta sunnuntaina.

Viime maanantaina asiat menivät mukavasti kohdalleen Narukerän osalta ja Porissa nähdään jääpallon loppuottelu. Narukerän P21-joukkue voitti kotikentällä HIFK/Botnia yhdistelmäjoukkueen ja samaan aikaan runkosarjan voittaja Kampparit koki tappion WP/JPS yhdistelmäjoukkueelle. Rnkosarjan kakkonen Narukerä sai näin kotiedun ja kohtaa finaalissa WP/JPS:n yhdistelmä joukkueen Amiko-areenalla.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa kolme kertaa. Näistä Narukerä voitti kaksi ja hävisi kertaalleen. Näissä peleissä joukkueiden kokoonpanot muuttuivat aika paljon, sillä molempien joukkueiden pelaajia pelasi kauden aikana myös Bandyliigaa. Narukerän nuorten joukkueesta 12 pelaajalle kertyi peliminuutteja myös edustusjoukkueessa. Tulevaa loppuotteluvastustajaa eniten runkosarjassa kuritti Joona Rajala, joka onnistui tekemään kohtaamisissa tehot 11+4. Sunnuntaina nähdään, onko pitkänhuiskea Rajala kuntoutunut Bandyliigan lopun vammastaan ja jatkaako Jaakko Hyvönen tehoiluaan.

Jani Raukko nostaa esiin kokonaisuuden, jossa nuoria pelaajia on nostettu mukaan Bandyliigan peleihin,
- Sunnuntain finaali on upea tilaisuus saavuttaa tällä kaudella Poriin pitkästä aikaa kultainen mitali. Meillä on pelaajia, jotka pelasivat menneellä kaudella Bandyliigaa, mutta myös erittäin lahjakkaita tulevaisuuden Bandyliigapelaajia joukkueessa. Onkin mukavaa taistella näiden nuorten kanssa kirkkaimmasta mitalista heidän kanssaan.

WP/JPS YJ-joukkueessa pelaa myös useita Bandyliigaa pelanneita pelaajia. Vastustajan joukkueesta WP-35:n Juha Holopainen on takonut eniten pisteitä P21-sarjassa ja hän onnistui tekemään Bandyliigassakin yhteensä 16 tehopistettä. Tuttu pelimies WP/JPS:n joukkueessa on myös JPS:n kanssa tällä hetkellä Bandyliigan välieriä pelaava venäläinen Danil Beliaev, joka onnistui nuorten peleissä tekemään peräti 18 maalia ja ratkaisi omalla panoksellaan viime maanantaina myös joukkueen finaalipaikan Kamppareita vastaan. Tuossa välieräpelissä Beliaev teki kaksi maalia, joista toinen oli ottelun voittomaali jatkoajalla.

Narukerän edellinen A-nuorten (P21) mestaruus tuli vuonna 2001, tuolloin joukkueen valmennuksessa oli mukana jo Tuomas Erkkilä, joka nähdään sunnuntaina yhdessä Jani Raukon kanssa luotsaamassa nuoria kohti mestaruutta.

Tuomas Erkkilä palaa ajassa taaksepäin ja muistelee edellistä Suomen mestaruutta,
- Vuoden 2001-mestaruus ratkaistiin hieman eri tavalla kuin nykypäivänä eli lopputurnaus muotoisena. Tuolloin pelattiin karsintasarjat etelä- ja pohjoisen-lohkoissa. Tuon etelän karsintasarjan voitimme ja voiton arvoa nostaa se, että pelasimme sen silloin lähes ilman edustuksen pelaajia. Tuolloin ennen nuorten lopputurnausta miesten edustusjoukkue tippui ennakkosuosikkina JPS:lle. Mikä on hieman ikävä yhteys tähän kauteen, vaikka toisaalta silloin se vei joukkueen Suomen mestariksi, kuten nytkin on tavoitteena.

Erkkilä nostaa esiin, että tuolloin mestaruus tuli tiukkojen pelien jälkeen ja joukkueen yhteisen taistelun lopputulemana,
- Itse lopputurnaus meni kuten poikien kanssa suunniteltiin. Tiukasti peli kerrallaan, joista jokaisesta otettiin voitto. Välierässä kaatui Veiterä maalilla. Tuolloin Veiterässä pelasi sen nykyinen huippupelaaja Janne Hauska. Finaalissa kohtasimme ToPV:n, joka oli ennakkosuosikki otteluun. Se siirtyikin nopeasti 2-0 johtoon. Maalit teki nopea Mikko Aarni, joka loi myös upean uran Ruotsissa.

Vuoden 2001-finaalista Erkkilä nostaa esiin Jaakko Niemen, joka noudatti valmennuksen antamia ohjeita täydellisesti,
- Kun Tornio meni tuolloin kahden maalin johtoon, niin olin silloin pakotettu siirtämään Jaakko Niemen seuraamaan Mikko Aarnia tiukasti. Jaakko teki työtä käskettynä ja nollasi Aarnin pelissä. Niemi otti neuvot tarkkaan ja kerran meni perässä Tornion vaihtopenkille saakka, kun Mikko meni vaihtoon. Tuon varmistuksen ja vaihdon jälkeen saimme pelistä kiinni ja nousimme tasoihin.

Erkkilä kertoo, että tuolloin maalittoman jatkoajan jälkeen mentiin pilkuille ja juhlittiin mestaruutta,
- Tuli maaliton jatkoaika ja siirryttiin pilkuille. Turnausväsymys ja loppuottelun taistelu näkyi laukauksissa. Meiltä onnistuivat turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Jari Avellan sekä Patrick Suves. Torniolta onnistui vain yksi pelaaja viidestä lyöjästä. Maalivahtimme Harri Olbert otti kiinni kovan torniolaislaukauksen pilkuissa ja meidän viimeisen lyöjän ei enää tarvinnut ampua, kun Tornion viimeinen lyöjä löi pallon kulmalipulle.

Sunnuntaina Raukko ja Erkkilä odottavat ottelusta kovaa taistelua, mutta uskovat vahvasti myös siihen, että joukkue laittaa kaikkensa kentälle ja viimeinenkin hipisara puserretaan paidasta joukkueelle.

Klo 13.00 Amiko-areenalla Narukerä – JPS/WP yj.


   
Lisää uutisia
Narukerä ry
Kategoriat