Vaihtoaitiosta vakituiseksi hanke
6.1.2021 12:13 Uutiset / Pääsivusto

Narukerän ja henkilöstöpalveluyritys Amiko Pori Oy:n tavoitteena on urheilun kautta aktivoida työttömiä ja työttömyysuhan alla olevia henkilöitä työnhaussa.

Narukerä ja Amiko Pori Oy toivovat, että kokeilun kautta saataisiin luotua yksi tapa työllistyä avoimille markkinoille. Narukerän Jani Raukko kertoo, että seuran päämääränä on ollut ja olla jatkossakin monipuolinen, aikuisia, lapsia, perheitä ja yhteisöjä yhdistävä voima ja tämä hanke on erinomainen osoitus tästä,
- Seuran kannalta olemme mielestämme löytäneet jälleen yhden erinomaisen tavan yhdistää matalan kynnyksen luisteluharrastus elinkeinoelämää ja ihmisiä tukevaan toimintaan. Toivomme, että kohderyhmämme löytää tämän mahdollisimman hyvin. Kokeilujakson tarkoituksena on selvittää, mahdollinen pidempiaikainen tarve tällaiselle toiminnalle.

Amiko Porin aluejohtaja Jaakko Pitkänen uskoo, että kokeilu kantaa pidemmällekin,
- Kokeilujaksolla urheillaan ja järjestetään luentoja tapaamiskerroilla. Tapahtumissa Narukerän edustusjoukkueen pelaaja Rinat Shamsutov ja junioripäällikkö Martti Lousti opettavat ryhmäläisille luistelua. Kuulemme myös luentoja mm. jääpallon Suomen maajoukkueen kapteeni Ville Aaltonen kertoo ammattiurheilusta. Jokaisen tapahtuman yhteydessä on paikalla Amiko Porin työllistämisen ammattilainen, joka tarjoaa työllistymistä edistävää palvelua, kertoo työnhausta sekä hyvinvointiin liittyvistä asioista ja ottaa vastaan ajanvarauksia henkilökohtaiseen sparraukseen, joka suoritetaan Amiko Porin toimistolla.

Palvelussa on huomioitu työttömien, lomautettujen ja työllisyysuhan alla olevien lapset, jotka voidaan tuoda mukaan tapahtumiin. Lapsille on järjestetty oma luistelukoulu, heille tarjotaan lounas ja heille on järjestetty toimintaa luentojen ajaksi. Tapahtumissa huomioidaan kyseisenä aikana voimassa olevat korona säännökset. Ryhmien koko on tästä syystä rajoitettu 20 henkeen, lapset mukaan lukien.

Kokeilu sisältää kaksi jaksoa, joista ensimmäinen alkaa tammikuun puolivälissä ja toinen kuukautta myöhemmin. Molemmissa ryhmissä on neljä tapahtumaa viikon välein. Tapahtuman liikunnallinen osio järjestetään Porin tekojääradalla, jonka jälkeen tarjoillaan lounas, kahvit. Luennot ovat Narukerä-talolla, joka sijaitsee tekojään vieressä.

Palvelun kesto on yksi kuukausi, johon sisältyy neljä eri tapahtumaa
1.Ryhmä kokoontuu perjantaisin 15.1., 22.1., 29.1. ja 5.2. klo 12-15
2.Ryhmä kokoontuu perjantaisin 12.2., 19.2., 26.2. ja 5.3. klo 12-15

Mikäli osallistujilla tai heidän lapsillaan ei ole luisteluun tarvittavia varusteita (kypärä ja luistimet), niin paikan päällä on lainattavissa varusteita.

Ilmoittautumiset tapahtuvat seuran nettisivujen kautta https://www.porinnarukera.fi/lomake/2297/vaihtoait...ja lisätietoja antaa Narukerän varapuheenjohtaja Erkki Väkiparta, 0400 – 799 276.

Vaihtopenkiltä vakituiseksi on Satakunnan Ely-keskuksen ja INKA-Satakunta projektin rahoittama hanke.


   
Lisää uutisia
Narukerä ry
Kategoriat