Markku Mäkinen on kuollut
31.1.2021 12:23 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Markku Mäkinen

Narukerä- yhteisö koki yllättävän surusanoman. Vankka jääpallon ja Narukerän ystävä Markku Mäkinen sai iäisyyskutsun 19.1.2021. Olihan Markku taistellut pitkäaikaista sairauttaan vastaan monta vuotta, mutta nyt tauti vei hienon ihmisen ja persoonan.

Markku oli syntynyt 6.5.1946 Raumalla, josta käsin hänen työuransa alkoi, ja jatkui eläkkeelle siirtymiseensä asti 2015. Hän oli koulutukseltaan teknikko, joka eri yrityksissä palveltuaan ryhtyi yrittäjäksi 1984 perustaen palloventtiileitä valmistavan K. Sarava Oy:n. Siitä syntyi myöhemmin nykyään poikiensa käsissä toimiva Koneistamoveljet Mäkinen Oy, jonka toimialana on lvi-tuotteiden valmistus ja alihankinta- koneistus.

Markku oli innokas urheilumies, jonka lajeina olivat jalkapallo ja jääpallo. Raumalainen jääpallo kuoli 1970-luvulle tultaessa, jolloin Narukerän puheenjohtaja Aarne Wilen keksi ”työttömäksi” jääneet raumalaispelaajat seuran vahvistuksiksi. Näiden joukossa oli mainio maalivahti Markku Mäkinen. Nelisen vuotta Markku ”sehlasi” Rauman ja Porin väliä, mutta sitten aktiivinen jääpalloilu jäi. Kipinä kuitenkin säilyi, ja niin jääpallo ja Narukerä sai nauttia edelleen Markun tuesta. Nyt se oli henkistä ja taloudellista. Yli 30 vuoden ajan Koneistamoveljet Mäkinen on sponsoroinut Narukerän toimintaa.

Oma lukunsa on toiminta Narukerän veteraanijaostossa, Ikikerässä. Ryhmä kokoontuu kokouksiinsa jääpallokauden aikana kerran viikossa omassa pesässään, Narukerätalossa. Markku, ”Rauman jääpallokonsuli”, oli ryhmän aktiivisimpia jäseniä, joka säällä kuin säällä porhalsi tuon 50 km edestakaisin. Ja tietysti kaikki ottelut päälle. Ikikerän mukavimmat kokoukset olivat loppuvuodesta, jolloin Markku kiikutti kokoukseen ison joukon arpajaispalkintoja, ei mitään turhuuksia, vaan ihan syömä- ja juomakelpoista tavaraa. Arpajaisten tuotto siirtyi aina lyhentämättömänä Narukerän junioritoiminnan tueksi. Kuvaavaa Markun jääpalloinnostukselle oli, että hän säännöllisesti syksyisin kiersi vajaan viikon verran seuraamassa Ruotsissa Elitserienin otteluita. Hän kuori parhaat pelit päältä, ja katsoi myös, jos mahdollista, että ne olivat hallipelejä. Sandvikenin hallia hän muisti aina kehua. Ruotsalaisjoukkueet Markku tunsi kuin omat taskunsa, ja sarjatilanteet olivat aina hallinnassa.

Nyt Markku on poissa. Hän oli iso persoona, humaani, ystävällinen ja aina vilpitön niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Hannu Neva

   
Lisää uutisia
Narukerä ry
Kategoriat