Dante-cup käynnissä
27.1.2022 8:30 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Olli Ruotsalainen johtaa Dante-cupin maalipörssiä.

Vuonna 2017 viimeiset pelinsä Narukerän liigajoukkueessa pelanneen hyökkääjä Olli Ruotsalaisen, 27, ruuti on edelleen kuivaa. Ruotsalainen dominoi Porissa pelattavan jääpallon harrastesarjan Dante-cupin maalipörssiä: 5 ottelua, 30 maalia. Ruotsalainen voitti pelaajaurallaan Narukerässä kaksi SM-hopeaa ja pelasi yhden kauden myös Ruotsissa divisioonatasolla. ”Opan” taidot eivät ole kadonneet mihinkään, ja fysiikka on terästä. Himotreenaajan tuorein aluevaltaus on painonnostokilpailuihin osallistuminen. Ruotsalainen työskentelee nykyään personal trainerina. Pelaajauransa jälkeen hän on osallistunut myös Narukerän liigajoukkueen fysiikkavalmennukseen, mutta on nyt työkiireiden vuoksi jäänyt siitä sivuun.

Dante-cup pyörii Porissa nyt toista kautta. Tänäkin talvena harrastesarja on kerännyt lähes 60 pelaajaa. Dante-cupissa neljä joukkuetta pelaa kaksinkertaisen runkosarjan, jonka jälkeen ohjelmassa on finaali ja pronssiottelu.

Sarja vilisee entisiä meritoituneita liigapelaajia: Tommi Heikkilä, Jani Hietikko, Pauli Riento, Petri Perkaus, Aleksi Vihtilä ja Tomi Leivo esimerkkeinä mainittakoon. Myös Esa Oksanen pelasi alkukauden ajan Dante-cupia, kunnes hän teki tammikuussa paluun liigakentille.

Narukerä osallistuu tällä kaudella monen vuoden tauon jälkeen myös jääpallon valtakunnalliseen Suomi-sarjaan. Sarja pelataan turnausmuotoisesti. Ensimmäinen turnaus on ohjelmassa ensi viikolla Helsingissä ja helmikuun lopussa on Suomi-sarjan turnaus pelataan Jyväskylässä. Narukerän Suomi-sarjajoukkue koostuu Dante-cupin parhaista pelaajista.

Dante-yhteisön pelikausi alkoi jo lokakuussa, kun Luvian jäähallissa ratkottiin neljän joukkueen voimin kaukalojääpallon Satakunnan piirimestaruus. Mestaruuden voitti Honkajoen Moottorikerho -nimellä pelannut joukkue. Nimestään huolimatta se koostui porilaisista jääpalloilijoista. Mestarijoukkueessa pelasivat Atte Perkaus, Jani Hietikko, Lauri Arponen, Juha Haaslahti, Ville Elonen, Valtteri Sjöholm, Jesse Aaltonen ja Martti Lousti.

Kaukalojääpalloturnauksen korkeasta profiilista kertoo se, että A-maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Ville Aaltonen ei mahtunut minkään joukkueen pelaavaan kokoonpanoon, mutta hän sai olla hengessä mukana pelikellon ja tulostaulun hoitajana.

Dante-cupin sarjatilanne (suluissa ottelumäärä):

1) Narukerä IV (5) 10

2) Narukerä II (5) 4

3) Ikikerä-juniors (6) 4

4) Narukerä B (4) 2.

Maalipörssin kärki:

Olli Ruotsalainen 30

Jani Hietikko 17

Ville Karhu 13

Atte Perkaus 10

Tuukka Muukkonen 10

Ville Penttilä 8

Iiro Raukko 7

Juha Haaslahti 7

Kalle Aaltonen 7

Veeti Kujansuu 6

Rasmus Arponen 6

Aleksi Lindqvist 6

Janne Kujansuu 6

Antti Astala 6

Esa Oksanen 5

Aleksi Vihtilä 5

Lasse Mäntylä 5

Janne Schutt 5

Jouko Multanen 5

Eero Lousti 5
   
Lisää uutisia
Narukerä ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat